Vertelwereld

Relaxed

Alles over vertelpodia, vertelfestivals en andere vertelorganisaties.

Lees meer...

Ontmoetingsdagen

stichting vertellen full color
De Nederlandse Stichting Vertellen en het Vlaamse van Stoel tot Stoel organiseren regelmatig ontmoetingsdagen waar vertellers elkaar kunnen ontmoeten, en kennis en verhalen kunnen uitwisselen.

Verslag Rondetafel 2013

Marin200x

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens de Rondetafelgesprekken. Tijdens deze bijzondere ontmoeting tussen vertellers én vertelorganisaties verzorgde Marin Millenaar de muzikale intermezzo's. Klik op de link om het verslag van Rondetafelgesprekken te downloaden. ((pdf) (171,kb) (Foto's Wil Spronk, Stichting Vertellen).

Pauline Seebregts Vertelambassadeur 2017

Vertelambassadeurs 2017

Zaterdag 28 januari j.l. was het jaarlijkse Vertel Event van de Stichting Vertellen in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Het was een middag en avond met diepgang en entertainment. Ook werd de Vertelambassadeur van het Jaar 2017 bekend gemaakt.

Vertelplein, vindplaats voor verhalen

Samen staand

Mei 2017

Vertellen, of met een wat modieuzere term: storytelling, is een groeiend fenomeen. In onderwijs en bedrijfsleven, maar ook in kleine theaters en het werken met ouderen, vluchtelingen en wijkgemeenschappen.

Verslag Ontmoetingsdag 2010

Samen staandDe Stichting Vertellen organiseert jaarlijks ontmoetingsdagen voor vertellers. In 2010 deed zij dat in samenwerking met de Vertelacademie. Lees hier het verslag van de ontmoetingsdag 2010.

FEST 2008-2012

FEST logo

Nederland en FEST (Federation of European StoryTelling)

In augustus 2008 werd in Oslo een Europese federatie voor vertelorganisaties opgericht (FEST).
De Stichting Vertellen en de Vertelacademie zijn de twee Nederlandse organisaties die vanaf het begin actief zijn binnen FEST. Het materiaal op deze pagina heeft vooral te maken met de FEST-initiatieven waarin de Nederlandse FEST-deelnemers een rol spelen of speelden.

Verslag Ontmoetingsdag 2012

Samen staandDe Stichting Vertellen organiseert jaarlijks ontmoetingsdagen voor vertellers. In 2012 deed zij dat in samenwerking met de Vertelacademie. Lees hier het verslag van de ontmoetingsdag 2012.

Vertellen in Nederland bij de VPRO

Toeter
Radioverslaggever Maarten Hagg maakte in december 2007 voor 'De Ochtenden' van de VPRO twee reportages over vertellen in Nederland. Hij vroeg Raymond den Boestert namens de Vertelacademie zijn gids te zijn in vertellend Nederland.