De Vertelacademie

Samen voetstappen

Alles over de Vertelacademie: interviews, persberichten, historie en andere wetenswaardigheden.

Lees meer...

Nieuw: Zomerweek in Zeeland

Logo ZB

MIDDELBURG – De kunst om een publiek mee te nemen in de wereld van het verhaal leeft meer dan ooit. In ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland te Middelburg wordt vanaf maandag 30 juli t/m donderdag 2 augustus 2018 een vierdaagse basiscursus verhalen vertellen aangeboden met als thema beeldend vertellen. Hier komen de grondbeginselen van de vertelkunst aan de orde. De opzet is dat elke deelnemer aan het eind van de cursus in staat is om, in kleine kring, een verhaal te vertellen.

Vertelambassadeur 2015

vertelambassadeur 2015 m verbeelen

Afgelopen zaterdagmiddag 24 januari werd vertelster Mia Verbeelen in Utrecht uitgeroepen tot de Vertelambassadeur van het Jaar 2015.*  Dit werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Vertel Event van de Stichting Vertellen. Mia Verbeelen werd unaniem door de jury verkozen en zal een jaar lang zowel in Nederland als Vlaanderen optreden als ambassadeur van het vertellen.

Vertel! - jublileumboek van 10-jarige Vertelacademie

Vertel in doos

´Verteldurf´, ´Verhalen vertellen in het onderwijs´, ´Narratief coachen´. Het zijn drie artikelen in het jubileumboek van de Vertelacademie die de sterk toegenomen belangstelling in Nederland voor storytelling weerspiegelen. Vandaag reikt Raymond den Boestert, directeur van de Vertelacademie, het eerste exemplaar uit aan Arjen Barel, organisator van het Storytelling Festival Amsterdam, tijdens de openingsconferentie van het festival in Cultureel Centrum Mezrab.

Verteller van het jaar 2012

verteller van het jaarRaymond den Boestert gekozen tot Verteller van het jaar 2012!

De Vertelacademie gaat op verjaardagsbezoek!

Jubileumlogo Klein digitaal

De Vertelacademie viert haar tweede lustrum en bestaat hiermee 10 jaar!

Interview over Leerroutes

V vertelacademie

Het Vertelmagazine Vertel Eens... publiceerde een interview met Mia Verbeelen (BE) en Raymond den Boestert (NL) over de leerroutes. (maart-2009) (pdf 1,91 mb).

Marco Holmer ontvangt Storytelling Innovatieprijs

Marco storytelling innovatieprijs

Na ruim 25 jaar in dienst van het vertellen nam Marco afscheid van de Vertelacademie.

5 jaar Vertelacademie

logo

De Vertelacademie werd opgericht in 2007. In de afgelopen jaren hebben initiatiefnemers Raymond den Boestert en Marco Holmer hun beste kunnen gegeven om met De Vertelacademie de vertelkunst vérder te brengen. Dat kan als een echte missie worden gezien. Het studentenaantal van de Vertelacademie werd in de eerste vijf jaar verzesvoudigd.