Vertelpodia

   


  Verhalenboot-Zwolle
  Verhalenboot
  De Verhalenboot in Zwolle is een drijvend vestzaktheater zoals dat er in vroeger tijden was, met rode velours en donker, glanzend mahonie. Het grootste verteltheater van Nederland.
  Klik op de link voor het programma van de Verhalenboot.


  Logo De Verhalenman 3Verhalen Atelier
  Iedere 3e zondag van de maand treden bekende en minder bekende verhalenvertellers op in het Verhalen Atelier.
  Aanvang: 15.00 uur. Presentatie: Karel en Mieke Baracs.
  Locatie: Het Verhalen Atelier Lumièrestraat 77 1087 JA Amsterdam IJburg.
  Klik op de link voor het programma van het Verhalen Atelier. 


  verhalen in het bosVerhalen in het bos
  Locatie: Koetshuis Randenbroek Amersfoort.
  Organisatie: Camilla Koevoets, Kees Geelhoed en Melanie Plag.
  Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  Het programma vind je op de Facebookpagina.


  mezrab

   Cultureel Centrum Mezrab Veemkade 576, Amsterdam.

  het verhalenpuntHet Verhalenpunt
  Tussen 'Er was eens' en 'Ze leefden nog lang en gelukkig', ligt het Verhalenpunt. Een ontmoetingsplek voor verhalen, mensen, beleving en verbeelding.
  De 1e zondag van de maand biedt Het Verhalenpunt een podium aan verhalenvertellers, doorgewinterd en pas gebakken.
  Locatie: het Verzetsmuseum Zuid Holland, Gouda. Bij meer dan 50 bezoekers:
  Gouda Studio's. Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor het programma: raadpleeg onze Facebookpagina.

  gember en citroenen

  Gember & Citroenen: Live vertelde fictie voor volwassenen
  Door: Nancy Wiltink, Marin Millenaar, Rudolf Roos
  Iedere editie heeft een ander thema.
  Plaats: Amsterdam Meer info via Facebook.


  verhalenfonteinStichting Verhalenfontein - Rotterdam
  Stichting Verhalenfontein organiseert van oktober t/m juni elke 2e vrijdag van de maand (behalve in januari) een verhalenavond in Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, 3061 EH Rotterdam.
  De helft van de avond uit een open podium, de andere helft wordt gevuld door een gastverteller.
  Open podium: max. 10 minuten per persoon. Vooraf Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wordt op prijs gesteld, je kunt ook op de avond zelf bij de kassa even vragen of er nog plek is.
  Toegang is € 7,50, avonden zijn geschikt voor 15+. Aanvang 20:00, kassa open vanaf 19:30.

  Laatste avond van het jaar (2e vrijdag van juni dus) is ons 'Vijf minuten verhalenfestival', dan is er de hele avond een open podium voor verhalen van een minuut of 5. Eén of twee keer per jaar zit de avond anders in elkaar waardoor het open podium vervalt, dat wordt in de publiciteit meegenomen. Twitter en Facebook. Aanmelden nieuwsbrief via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


  Nasrudin Verteltheater - Deventer
  Nasrudin Verteltheater is een klein, intiem vertelpodium met verschillende activiteiten: 1x per maand is er een voorstelling. Vooraf aan de voorstelling is er 30 min tijd voor open podium. Daarnaast is er elke 4e woensdag van de maand een informeel vertelcafé met gratis toegang, voor iedereen die wil vertellen of luisteren.


  het-lopende-vuur
  Vertelpodium Het Lopende Vuur - 's Hertogenbosch
  Dit vertelpodium laat het publiek kennis maken met de verhalenverteller als podiumkunstenaar. Doorgewinterde, ervaren vertellers nemen je mee in hun verhalen en zorgen daarmee voor de professionele touch in het programma. Nieuw verteltalent krijgt de kans een podium uit te proberen, jonge verhalenmakers worden uitgenodigd hun verhaal in woord of muziek te laten horen. Zo wordt een knetterend en knisperend programma met een mooie diversiteit aan verhalen ten gehore gebracht

  Een van de gastvrouwen presenteert de avond. In de Bovenkamer van de Stadsbibliotheek 's-Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72, Toegangsprijs € 7,50 per avond. Reserveren niet noodzakelijk

  Op het Open Podium is gelegenheid om een 10 minuten verhaal te vertellen voor doorgewinterde vertellers, aanstormend talent en of als je het gewoon leuk vindt om je verhaal eens uit te proberen voor een welwillend publiek. Aanmelden bij Reinou Vogel, telefoon 06 15967122 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  


  WVD2
  Wereld Verteldag / World Storytellingday
  Ieder jaar vindt op 20 maart Wereld Verteldag (World Storytellingday) plaats.
  De Vertelacademie ondersteunt Wereld Verteldag in Nederland.
  Op plaatsen in Nederland en Vlaanderen worden verhalen verteld. Klik op de link en bezoek de website van Wereld Verteldag.

   

  VoorstellingenOp Vertelforum.nl vind je actuele informatie over de vertelvoorstellingen die te zien en te horen zijn bij jou in de buurt.
  Je kunt ook de vertelagenda van de Stichting vertellen raadsplegen.