Merchandising

  Professioneel-VertellenProfessioneel vertellen - Handleidingen op het terrein van vertellen en voorlezen

  In Professioneel Vertellen worden handreikingen gegeven voor iedereen die wil leren vertellen of die zijn vertelkunst wil perfectioneren. Centraal staat de vraag: Hoe kan ik mijn publiek met mijn verhaal bereiken? Er wordt aandacht besteed aan de bouwstenen van een verhaal, beeldend vertellen, de werking van emotie bij een vertelling, sfeer, lichamelijke expressie, stemgebruik, verteldoelen en ruimtegebruik.

  Professioneel Vertellen is een onuitputtelijke bron voor iedereen die zich op een creatieve manier wil voorbereiden op een vertelling voor publiek. Voor diegene die door middel van zelfstudie meteen in de praktijk aan de slag wil, zijn achterin het boek werkbladen opgenomen. Inclusief uitgebreide literatuurlijst! Het boek sluit bij de methode die in de cursussen wordt gebruikt.

  'Dit boek is de volgende stap in de ondersteuning van ieder die zich dit wonderschone ambacht van vertellen eigen wil maken. Dankzij dit soort prijzenswaardige initiatieven worden de vertellers weer de smeerolie die onze maatschappij zo hard nodig heeft.' Kitty Peetoom, Directeur Verteltheater De Verhalenboot.

  Het boek is te bestellen bij uitgeverij Freemusketeers, bij internetboekwinkel Bol.com of via de locale boekhandel. ISBN: 978-90-484-1020-0 Auteur: Marco Holmer. Prijs: €16.95
   

  Sagakaarten  In de webwinkel van het Verhalenbedrijf kun je de in de cursussen gebruikte verhalenkaarten bestellen. Klik hier en bezoek de winkel.

   

   

   

  Podiumpresentatie-Vertellers

  Docent Walter Roozendaal schreef voor musici, koren en anderen die optreden een Handboek Podiumpresentatie. Klik hier voor meer informatie.

   

   

   

  kleine vertelspelYasmila en Silvie ontwikelden samen Het Kleine Vertelspel. Het kleine vertelspel is een verhalenvertelspel waarmee je samen spontaan verhalen verzint en vertelt. Je bent beurtelings luisteraar en verteller. Het is een laagdrempelig en uitdagend kaartspel. Of je één zin zegt of een volle minuut vertelt, het is jouw bijdrage aan het verhaal. Je wordt uitgedaagd in te spelen op de fantasie van de andere spelers.