Partners Internationaal

  Akademie Remscheid (D)
  De Vertelacademie en de Akademie Remscheid in Duitsland zijn duurzame samenwerkingspartners. Remscheid biedt een beroepsgeoriënteerde bijscholing in het vertellen ('Geschichten erzählen') voor medewerkers uit het jeugd- en jongerenwerk, kinderdagverblijven, scholen en bibliotheken, alsmede voor sociaal- spel-, theater- en cultuur-pedagogen. Sinds vijftien jaar geven twee Vertelacademiedocenten hier les: Marco Holmer en Raymond den Boestert. Het doel is, dat de deelnemers het vertellen gaan inzetten in hun eigen beroepsveld. Marco Holmer heeft bovendien de artistieke leiding over de 'Lange Avond' van het internationale vertelfestival Erzähl mir was, dat tweejaarlijks door de Akademie wordt georganiseerd. In 2012 was er op dit festival voor het eerst een uitwisseling met een jonge Nederlandse verteller uit de leerroute van de Vertelacademie.

  Federation of European Storytelling (FEST)
  De Vertelacademie is lid van deze federatie, waarin vertellers, vertelopleidingen, vertelfestivals uit heel Europa zijn verenigd. De Vertelacademie is vertegenwoordigd bij de jaarlijkse FEST conferentie en ontplooit Europese Initiatieven op het gebied van ontwikkeling, opleiding en uitwisseling tussen festivals en opleiders. Bij "Zelfstudie' vind je meer informatie over FEST.

  Feuerspuren, Bremen (D)
  Dit meertalig vertelfestival wordt jaarlijks georganiseerd in de Bremense wijk Gröpelingen.
  Leerroute studenten vertelden hier hun verhalen in het Nederlands en zelfs in het Fries.

   Vertelfestival Zwischen Zeiten, Aken (D)
  Dit Duitse internationale vertelfestival juist over de grens bij Maastricht, biedt een stageplaats waar een jonge verteller de nodige praktijkervaring kan opdoen.

  Ontvang de Vertelacademie Nieuwsbrief

  Klik hier om je in te schrijven 

  Het inschrijfformulier opent in een nieuw venster.