Samenwerkingspartners

   

  Poort naar de vertelwereld
  Een van de succesfactoren van De Vertelacademie is haar brede samenwerking in het werkveld, met vertelorganisaties in Nederland en Vlaanderen. De Vertelacademie is een kenniscentrum waar je als leerroute-student en student losse workshops en cursussen ingangen vindt naar het professionele veld. Hieronder volgt een opsomming van onze belangrijkste samenwerkingspartners.

  Verteltheater De Verhalenboot
  Onze cursuslocatie in Zwolle, voor Noord- en Midden-Nederland. Dit verteltheater houdt, naast reguliere voorstellingen, maandelijks een open vertelpodium. Alle cursisten van de Vertelacademie kunnen hier verhalen uitproberen, try outs organiseren of komen luisteren naar andere vertellers.

  Vertelkasteel Alden Biesen (BE)
  Onze cursuslocatie voor België en Zuid-Nederland. Vertelkasteel Alden Biesen, met overnachtingsmogelijkheid, ligt vlakbij Maastricht. Het Vertelkasteel maakt deel uit van het ministerie van cultuur. De samenwerking stelt ons in staat, kennis uit te wisselen met Vlaamse verteldocenten en vertellers.

  Zwolle Unlimited (Voorheen Waterval Internationaal Vertelfestival)
  Dit jaarlijkse vertelfestival in Zwolle geeft de Vertelacademie de mogelijkheid, de studenten uit de Leerroute 'vertelkilometers' te laten maken. Drie dagen lang heeft de Vertelacademie hier haar eigen verteltent.

  Verhalen Atelier Amsterdam IJburg
  In Amsterdam worden onze cursussen gegeven in het Verhalen Atelier van De Verhalenman, ook wel bekend als de stadsverteller van Amsterdam. Facebook.

  Storytellingfestival Amsterdam
  Dit internationale vertelfestival is een prachtige stageplaats waar leerroute studenten uit de leerroutes praktijkervaring kunnen opdoen.

  MidSimmerJûn Ried
  Ried is een klein dorpje, in Noord-West -Friesland, waar jaarlijks de MidSimmerJûn (MidZomerAvond) wordt georganiseerd. Een klein gezellig festival met verhalen en singer songwritermuziek. Bij iedere editie van MidSimmerJûn wordt een verteller uit de meerjarige Leeroute uitgenodigd om als verteller op te treden.

  Vertel- en Poppentheaterfestival Roermond
  Dit festival in het zuiden van het land is een goede stageplaats waar studenten uit de leerroute praktijkervaring kunnen opdoen.

  Een school vol van verhalen
  De School vol van verhalen in Gouda biedt een stageplaats aan voor studenten van de Vertelacademie. De Vertelacademie heeft de leerkrachten van de school in Gouda een vertelopleiding gegeven, zodat zij nu zelf met hun leerlingen kunnen gaan vertellen.

  Stichting Vertellen
  De Stichting Vertellen organiseert ontmoetingsdagen voor vertellers. Een keer in de twee jaar organiseren de stichting en de Vertelacademie samen deze dag. Verder zijn beide organisaties lid van de Europese vertelorganisatie FEST. En beiden stemmen jaarlijks hun inbreng af voor het jaarlijkse FEST congres. In 2011 hebben beide organisaties het initiatief genomen om namens twaalf Nederlandse vertelorganisaties Nederland te nomineren voor het organiseren van een FEST congres.

  Werkgroep Wereldverteldag
  Deze werkgroep is een initiatief van de Stichting Vertellen. De Vertelacademie staat mede aan de wieg van het beleidsplan voor de Wereldverteldag Nederland. Tegenwoordig ondersteunt de Vertelacademie de werkgroep door eenvoudige concepten te bedenken waarmee vertelstudenten van alle niveaus kunnen deelnemen aan Wereldverteldag.

  Volkshogeschool Schylgeralan
  Al 19 jaar organiseren de docenten van de Vertelacademie samen met de 'Folkshegeskoalle Schylgeralan' in de herfstvakantie op het prachtige Waddeneiland Terschelling de Verteldriedaagse.

  Ontvang de Vertelacademie Nieuwsbrief

  Klik hier om je in te schrijven 

  Het inschrijfformulier opent in een nieuw venster.