Nieuws

Verhalen Atelier IJburg

  PERSBERICHT

  Nieuwe samenwerking in de hoofdstad

  UTRECHT/AMSTERDAM – De Vertelacademie gaat vanaf dit seizoen haar hoofdstedelijk cursusaanbod verplaatsen naar het Verhalen Atelier in Amsterdam IJburg. Door deze samenwerking ontstaat een verbinding tussen het werk van Karel Baracs / De Verhalenman en de grootste school voor verhalenvertellers in het Nederlandse taalgebied.

  Karel en Mieke Baracs, initiatiefnemers van het Verhalen Atelier, evenals directeur/ docent Raymond den Boestert van de Vertelacademie, zien veel kansen en mogelijkheden voor de samenwerkende organisaties.

  Succesvol
  Zowel De Verhalenman als de Vertelacademie, stellen zich tot doel om mensen in alle lagen van de samenleving door middel van het vertellen van verhalen met elkaar in verbinding te brengen. Beide organisaties zijn daarin zeer succesvol.

  De Verhalenman doet dit door projecten te realiseren die educatie versterken en integratie stimuleren. Hij organiseert workshops, cursussen en masterclasses vertellen. Zijn kracht is het verbinden en inspireren van mensen binnen gemeenschappen, zoals scholen, bedrijven, wijken, culturen en families.

  De Vertelacademie doet dit door het scholen van leerkrachten, stadsgidsen, gemeenteraadsleden, (groot-)ouders, communicatie professionals, ondernemers, predikanten en liefhebbers van verhalen. In een breed palet aan vertelcursussen, leren de deelnemers vaardigheden waarmee ze verhalen kunnen vertellen in hun eigen woon- en werkomgeving.

  De Vertelacademie heeft vestigingen in Utrecht, Zwolle en op het Vertelkasteel in het Vlaamse Alden Biesen en verwelkomt jaarlijkse een kleine 300 cursusdeelnemers. De tot nu toe bescheiden Amsterdamse vestiging, zal door de op handen zijnde samenwerking verplaatst worden naar Amsterdam IJburg.

  Aanbod
  Cursusdeelnemers kunnen in het Verhalen Atelier jaarlijks twee vierdaagse basiscursussen verhalen vertellen verwachten en op termijn ook diverse workshops.
  Verder ontstaan, door de podiumfunctie die het Verhalen Atelier vervult, optreedmogelijkheden voor verhalenvertellers in opleiding.

  Eerder startte De Vertelacademie al een intensieve samenwerking met Verteltheater - 
  De Verhalenboot, Zwolle Unlimited en het Vertelkasteel Alden Biesen in Vlaanderen.


  De eerstvolgende basiscursus verhalen vertellen  in het Verhalen Atelier IJburg start op zaterdag 31 oktober 2015. Docent: Rudolf Roos.

  De Basiscursus verhalen vertellen wordt daarna opnieuw aangeboden in mei-juni en in november 2016. Docent: Raymond den Boestert.

  Meer informatie over het cursusaanbod: www.vertelacademie.nl
  Meer informatie over het Verhalen Atelier IJburg: www.verhalenman.nl

  Ontvang de Vertelacademie Nieuwsbrief

  Klik hier om je in te schrijven 

  Het inschrijfformulier opent in een nieuw venster.