Marieke van Bolderen - Voor de leeuwen

  Voor de leeuwen

  voor de leeuwenZondag 1 februari, 15.30 uur, Papenstraattheater Zwolle.

  De nieuwe voorstelling Voor de Leeuwen van verteller Marieke van Bolderen gaat op 1 februari in première in het Papenstraattheater in Zwolle.  De voorstelling is het theaterdebuut van Van Bolderen. Zij werd in 2013 verkozen tot Jonge Verteller van het Jaar. Ook acteur Wim Schluter maakt zijn opwachting in deze theatrale vertelvoorstelling.

  Als alles mislukt en het hele circus, dat je zo zorgvuldig hebt opgetuigd, dreigt in te storten, komt het erop aan. Blijf je zuchtend langs de zijlijn staan, of doe je wat je kan? En is gewoon je best doen nog wel genoeg wanneer je voor de leeuwen wordt geworpen?

  Voor de Leeuwen is een voorstelling over angst, keuzes maken en de onontkoombaarheid van het lot. In de voorstelling combineren Van Bolderen en Schluter verteltheater met toneel, poëzie en humor.

  Kaarten zijn online te koop via Odeon de Spiegel theater.


  marieke van bolderen2Over de makers
  Marieke van Bolderen is verteller, schrijver en dichter en maakt poëtisch verteltheater. In 2013 werd Marieke verkozen tot meest veelbelovend talent en kreeg ze de titel Jonge Verteller van het Jaar. Ze is oprichter en voorzitter van de Gedichtenmakelaar. Wim Schluter is acteur en schrijver en speelde in diverse bioscoopfilms en televisieseries. Samen maakten Van Bolderen en Schluter diverse producties voor festivals en straattheater.


  Afstudeerproductie

  Voor de Leeuwen is tevens de afstudeervoorstelling van Van Bolderen. Op 1 februari rondt ze met de première van deze voorstelling haar 4-jarige opleiding aan de Vertelacademie af. Tijdens de voorstelling wordt Marieke beoordeeld door meesterverteller Stan Fritschy, verteller en docent Marco Holmer en theatermaker Wouter Eizenga.

  De Leerroute van Marieke

  Eerste fase leerroute

  Tijdens het volgen van de leerroute had Marieke les van de volgende aan de Vertelacademie verbonden docenten: Julia Klein (DE), Raymond den Boestert, Marco Holmer, Ronald Naar, Wouter Eizenga en Walter Roozendaal.

  Marieke stond als student bij de Vertelacademie ingeschreven van 1 september 2011 t/m 1 februari 2015. Als aanvulling op haar Leerroute volgde ze de module Podiumpresentatie voor vertellers.


  Tijdens de eerste fase van zijn leerroute vertelde Marieke onder andere op de onderstaande (vertel)festivals:

  • Internationaal Vertelfestival Waterval, Zwolle (2014, 2013).
  • Storytelling Festival Amsterdam
  • Full Colour Festival Kampen
  • Ledendag van Natuurmonumenten in Nijverdal
  • Opening Wetering Oost en West in opdracht van de Dienst Landelijke Gebied
  • Tangosalon De Viking in Deventer
  • Vernissage Bijna in Bloei in Deventer
  • Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle
  • Zwolle Unlimited
  • Boekenweek Zwartewaterland
  • Kunsten op Straat Hengelo
  • WG van de Hulstfestival Hasselt
  • Winterfair Zwartsluis
  • De avond van het korte verhaal Deventer Schouwburg
  • Stadsfestival Zwolle
  • De Nacht van de Nacht in Oldematen


  Marieke studeert op 01 feburari 2015 met de vertelvoorstelling Voor de leeuwen af in de Leerroute Vertellen voor een groot publiek. Haar interne mentor was verteller-docent Marco Holmer, haar externe mentor verteller-docent Stan Fritschy.


  Je kunt meer over de opzet van de meerjarige gecertificeerde leerroutes lezen door in het menu te klikken bij Leerroutes..

  Over Marieke

  marieke van bolderen

  Marieke van Bolderen is verteller, schrijver en dichter en maakt poëtisch verteltheater. In 2013 werd Marieke, nog tijdens haar opleiding aan de Vertelacademie, verkozen tot Jonge Verteller van het Jaar. Ze werd in dat jaar geregisseerd en gecoacht door
  Wijnand Stomp en Niels Brandaan Cotterink.

  Marieke is eigenaar van de Ervaarmakelaar en oprichter en voorzitter van de Gedichtenmakelaar. Samen met o.a. Wim Schluter, Sandra Nijhoff, Geke Mateboer, Casper de Jong, Paul Groos en Bas van Dishoeck maakte Marieke diverse producties voor festivals en straattheater. Ook treedt ze regelmatig op als sneldichter en heeft ze haar eigen uitgeverij Ervaar Boeken.


  Links

  www.ervaarmakelaar.nl
  www.ervaarboeken.nl
  www.gedichtenmakelaar.nl