Frank Belt - Hoe tem ik een monster?

  Hoe tem ik een monster?

  hoe tem ik een monsterAllemaal zijn we wel ergens bang voor. Sommigen voor spinnen, anderen voor grote jongens, weer anderen om in hun broek te plassen. Soms lijkt je angst wel zo groot als een monster. En wat doe je dan? Is zo'n monster wel te overwinnen?
  Verhalenverteller Frank Belt weet hoe het is om bang te zijn. En hij heeft geleerd hoe je je monster aan kunt pakken. Wil je weten hoe? Het zit verpakt in zijn verhalen. Luister maar.
  De verhalen in deze familievoorstelling worden muzikaal ondersteund op de contrabas door Oeds Bouwsma. Hein Jaap Hilarides, in Friesland veel gevraagd zanger en dichter, maakte er een lied bij.
  Kunstenares en illustratrice Yke Reeder tekende voor het ontwerp van poster en flyer.
  De begeleiding / regie was vanuit de Vertelacademie in handen van Pauline Seebregts. Als externe mentor trad Karel Baracs, De Verhalenman, op.


  Hoe tem ik een monster?
  leent zich voor uitvoering in theaters en op scholen.
  De voorstelling is geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder.
  De première is op zondag 8 februari 2015 om 15.00 uur bij Tryater, Oostersingel 70, Leeuwarden.

  Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 4, boven de 12 is de entree € 10.
  Kaarten kunnen besteld worden door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen.

  De Leerroute van Frank

  In 2012 studeerde Frank al af aan de Vertelacademie in de leerroute Vertellen met en voor kinderen, met het project 'Levend Verleden', een lessencyclus waarin leren vertellen en erfgoededucatie gecombineerd werden.

  Frank heeft tijdens de beide leerroutes die hij volgde verschillende keren deelgenomen aan het meertalig festival Feuerspuren in Bremen (DE). Ook trad hij samen met Kirke Mulders op bij het vertelfestival 'Erzähl mir was' in Remscheid (DE).
  Hij heeft tot nu toe drie keer meegedaan aan het festival Midsimmerjûn en de spin-off Midwinterjûn in respectievelijk Ried (Friesland) en Franeker. Als verteller en als begeleider van kinderen wier verhaal op het festival verteld werd.
  In 2014 deed hij twee keer mee aan Matí, festival met verhalen, muziek, poëzie en dans in Zwolle en Den Andel (Groningen).

  Over Frank

  frank beltFrank Belt vertelt al jaren verhalen aan ieder die ze wil horen. Begin jaren '90 kwam Frank met het vertellen in aanraking via Karel Baracs, De Verhalenman. Bij hem heeft hij ook zijn eerste cursus gevolgd. Na een aantal jaren vooral als leerkracht op zijn eigen school verteld te hebben, heeft hij zich verder geschoold aan de Vertelacademie, waar hij in 2012 afstudeerde in de leerroute Vertellen met en voor kinderen.

  In 2009 is hij gestart met zijn verteltheater Op Verhaal. Hiermee geeft hij vertelvoorstellingen en workshops vertellen voor jong en oud. Verder organiseert hij zelf het kleinschalige vertelfestival Verhalen aan de WaddenzeeWaddenzee in Harlingen en is daarbij als verteller de vaste waarde.
  Rode draad in al die jaren is zijn enthousiasme voor de verbeeldingskracht van verhalen. Dat enthousiasme wil hij graag delen.

  Meer informatie over Franks activiteiten als verteller is te vinden op zijn website
  Verder is hij te vinden op Twitter en op Facebook.

  Naast zijn werk als verteller is Frank ook medewerker van het Eise Eisingaplanetarium in Franeker, met als taak educatie.