Rudolf Roos - Meester Ruud Vertelt

  Meester Ruud Vertelt

  Meester Ruud VerteltOp vrijdagavond 1 februari was in Almere de première van 'Meester Ruud Vertelt'.

  Met aanstekelijk enthousiasme en een hart voor kinderen neemt Meester Ruud je mee terug naar zijn eerste jaar voor de klas. Vers van de PABO begon hij vol idealen en met grootse plannen; overtuigd van hoe het moest.
  Hilarische situaties, intense frustraties en momenten waarop de tranen in je ogen staan wisselen elkaar af tijdens het schooljaar. Na afloop is er genoeg om over na te praten, maar niet voordat je elkaar aangekeken hebt en gezegd hebt: "Wat een mooi vak is dat toch, leerkracht zijn!"

  Meester Ruud Vertelt is een unieke vertelvoorstelling voor leerkrachten, pabo-studenten en iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt.

  Deze voorstelling is gemaakt onder begeleiding / regie van Marco Holmer en Pauline Seebregts, als afstudeerproject van de leerroute 'Vertellen voor een groot publiek' van de Vertelacademie. John Beumer heeft als externe mentor geadviseerd en kritisch meegedacht.

  Klik hier voor meer informatie.

  De Leerroute van Rudolf

  Rudolf is op 1 februari 2013 met de solovoorstelling "Meester Ruud Vertelt" aan de Vertelacademie afgestudeerd in de Leerroute Vertellen voor een groot publiek.

  Je kunt meer over de opzet van de meerjarige gecertificeerde leerroutes lezen door in het menu te klikken bij Leerroutes.

  Nagekomen bericht 26-01-2014.
  Nog geen jaar na zijn afstuderen is Rudolf gekozen tot Jonge Verteller van het jaar 2014.

  Eerste fase leerroute
  Tijdens het volgen van de leerroute kreeg Rudolf les van de volgende aan de Vertelacademie verbonden docenten: Raymond den Boestert, Marco Holmer, Ronald Naar, Wouter Eizenga en René Hildesheim.

  Tijdens de eerste fase van zijn leerroute vertelde Rudolf onder andere op de onderstaande nationale- en internationale vertelfestivals.

  • Internationaal Vertelfestival Waterval, Zwolle 2011
  • Kunst achter de Ramen, Harlingen 2011
  • Rivierenland Verhalenland, Beesd 2011
  • Internationales Erzählfestival 'Zwischen Zeiten', Aachen 2011 & 2012
  • Internationales Erzählfestival 'Erzähl mir war!', Remscheid 2012
  • Verhalenfestival Kennemerland, Haarlem 2012

  Over Rudolf

  Rudolf Roos blijft verhalen vertellen. Met één been staat hij in de rijke verzameling van oeroude krachtige verhalen die mensen al eeuwen vertellen. Met zijn andere been staat hij in de wereld van facebook, mobiele telefoons en zakelijkheid. Voor evenementen zoekt hij oude verhalen die antwoorden geven op vragen van nu. Hij heeft inmiddels een uitgebreid repertoire waar hij verhalen uit vertelt voor jong en oud.

  Voor het onderwijs schrijft hij artikelen en verzorgt hij workshops en trainingen verhalen vertellen. Elke keer als iemand ontdekt hoe mooi verhalen vertellen is en hoe dit aanslaat bij leerlingen, geniet hij mee. Anderen inspireren is wat hem inspireert.

  Voor bedrijven verzorgt hij workshops en lezingen over de kracht van verhalen in speeches en presentaties. Hij is voorzitter van de Almeerse afdeling van Toastmasters, wereldwijd de grootste organisatie op het gebied van spreken voor groepen.

  Meer over Rudolf Roos en wat hij voor u kan betekenen vind u op www.rudolfroos.nl
  Hij twittert op www.twitter.com/rudolfverteller.

  Meester Ruud schrijft

  Om leerkrachten te inspireren om verhalen te vertellen schrijft Rudolf Roos artikelen over verhalen vertellen in het basisonderwijs. Vol praktische ervaringen en een duidelijke visie op het belang van het vertellen van verhalen in het onderwijs. Voor leerkrachten en voor studenten aan de PABO. Zijn artikelen zijn te volgen via de Facebookpagina van Meester Ruud, of te lezen op zijn website.

  Een paar van zijn meest gelezen artikelen zijn: