Bonuskind - Marin Millenaar

  Bonuskind

  Een autobiografische muziekale vertelvoorstelling voor volwassenen.

  Mijn moeder zei vaak: "Geen mens is zo sterk, als hij, die zichzelf overwint." Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

  Waarom past het vak 'verteller/muzikant' Marin als een handschoen?

  Tijdens de voorstelling wordt Marin muzikaal bijgestaan door Bas Kisjes.

  Première: zaterdag 19 november 2016, 20:00 uur, toegang €7,-
  Mezrab, Veemkade 576, 1019 BL Amsterdam.

  Reserveren per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Intern begeleider: Marco Holmer. Extern begeleider: Sahand Sahebdivani.

  Poster Bonuskind iets groter

  De Leerroute van Marin

  Eerste fase leerroute

  In 2011 nam Marin deel aan de basiscursus. Een paar maanden later volgde de verdiepingscursus. Vervolgens schreef hij zich in voor leerroute II. Tijdens het volgen van de leerroute had Marin les van de volgende aan de Vertelacademie verbonden docenten: Raymond den Boestert, Marco Holmer, Wouter Eizenga en Ronald Naar.

  Naast de workshops van de Vertelacademie deed hij ook workshops bij een aantal vertelhelden, zoals Isabelle Desegher, Dan Yashinsky, Michael Kerins, Heidi Dahlsveen, Katrice Horsley, Daniel Morden, Peter Chand en Shonaleigh Cumbers. Ook volgt hij nog maandelijks vertelles bij Veva Gerard aan de Stedelijke academie voor Muziek, Woord en Dans in België.

  Tijdens zijn leerroute vertelde Marin onder andere op de onderstaande plekken:

  • Internationale Storytelling Festival, Amsterdam (2014, 2015, 2016)
  • Verhalenbazaar, Rotterdam (2015, 2016)
  • Verhalenfestival Amsterdam (2012, 2013, 2014, 2015, 2016)
  • Houtfestival Haarlem (2015, 2016)
  • Vertelfestival Maastricht (2012, 2013, 2014)
  • Vertelfestival en poppentheater, Roermond (2012)

  Over Marin

  Promopic VertelacademieNadat ik eind 2010 bij het Internationaal Storytelling Festival in Amsterdam de Britse verteller Daniel Morden had gezien, wist ik dat ik verteller zou worden.
  Direct de volgende dag ontmoette ik Sahand Sahebdivani, die me vertelde over Mezrab: een verhalencafé dat hij zes jaar eerder gestart was. Vanaf die dag was ik daar wekelijks. Eerst als luisteraar en vanaf maart 2011 ook als beginnend verteller. Het eerste verhaal dat ik daar vertelde duurde ongeveer tien minuten en ik herinner me dat mijn enige focus was: "Ik wil dat het trillen van mijn knieën niet waarneembaar is buiten mijn broekspijpen." Ik werd nog niet gehinderd door enige kennis van zaken en het aanwezige publiek liet me al tijdens die eerste vertelling duidelijk merken dat ik ze mee nam.
  Een nieuwe wereld ging voor me open! Ik gaf mezelf 10 jaar om het ambacht echt te leren.

  Mijn zoon zat in 2011 in groep 3 van een basisschool in Amsterdam. Toen bleek dat er in zijn klas maar twee kinderen zaten die het sprookje van Roodkapje kenden, verdiepte ik me vanaf toen elke week in een ander sprookje en ik kreeg toestemming om dat in zijn klas binnen 30 minuten te vertellen. Dat heb ik ruim twee jaar met veel plezier gedaan.

  Met mijn vertelvrienden Nancy Wiltink en Rudolf Roos organiseer ik nu voor het derde jaar op rij een maandelijks vertelevenement onder de naam Gember & Citroenen.
  Met Rik Vuur organiseer ik al een aantal jaar de Amsterdamse StoryJam, waar een steeds wisselende groep vertellers onder elkaar hun verhalen of fragmenten kunnen oefenen en elkaar daar al dan niet om terugkoppeling kunnen vragen.
  Verder word ik geregeld als verteller en/of muzikant geboekt voor grote en kleine groepen in vrijwel elke leeftijdscategorie door scholen, (kinder)boekhandels, zorginstellingen en voor particuliere feesten of gelegenheden.
  Sinds 2012 heb ik, naast mijn werk als Amsterdamse trambestuurder, een vertel- en muziekbedrijf onder mijn eigen naam.