Projecten

Onze Leerroutestudenten ronden hun driejarige leerroute af met een eigen project, begeleid door hun 'meester' uit het werkveld. Ga je afstuderen in de leerroute Vertellen voor een groot publiek, dan maak én organiseer je je eigen solovoorstelling. Wanneer je de leerroute Vertellen met en voor kinderen afrondt, doe je dat met een zelfbedacht project, bijvoorbeeld op scholen, in musea, ziekenhuizen etc.
Onderaan deze pagina vind je een paar voorbeelden van afstudeerprojecten en -solo's (scrollen). Aan de rechterzijde staat een archief met afstudeersolo's uit eerdere jaren.

De praktijk speelt een belangrijke rol in de gehele opleiding. Ook in de eerste fase van de leerroutes moet je er als student voor zorgen dat je voldoende vertelervaring opdoet. Tussen de cursus- en workshopdagen door moet je een voorgeschreven aantal 'verteluren' draaien.
Met enige regelmaat biedt de Vertelacademie de mogelijkheid om (samen met verteldocenten) op te treden tijdens festivals of kleine (vertel)evenementen. Ook zijn er optreedmogelijkheden bij de organisaties waar wij mee samenwerken.
Deze organisaties worden voorgesteld onder de knop 'Wie zijn wij'.

Opleidingen

Reinou Frank Herman Foto Roelof Vries