Verhalenbedrijf

  Het Verhalenbedrijf te gast in de instelling

  Voor veel beroepsgroepen is verhalen vertellen een belangrijk onderdeel van hun dagelijks werk: Bibliotheekmedewerkers gebruiken vertellen en verhalen bij leesbevordering en taalontwikkeling; In het onderwijs hebben literaire en zakelijke vertellingen, als pedagogisch- en didactisch- middel, een duidelijke plek veroverd; Bij het reminiscentiewerk met ouderen is vertellen en voorlezen een waardevolle ondersteuning gebleken; Bedrijven vertellen in hun presentatie en werving steeds vaker "corporate stories".


  Bedrijfstakken
  in de afgelopen jaren ontwikkelde het Verhalenbedrijf trainingen voor verschillende bedrijfstakken: radioverslaggevers, ouderenwerkers, leerkrachten, architecten, accountants, voorlichters en agenten.

  Centraal in al deze seminars stond het vertellen van een verhaal: een uitleg, een nieuw concept, een parabel, een ervaring, een productpresentatie, of een vertelling. Alle deelnemers haden daarbij de intentie om hun luisteraars te boeien en de inhoud van hun verhaal zo beeldend mogelijk over te dragen.

  Vaardigheden
  In de trainingen van het Verhalenbedrijf komen verschillende vaardigheden van het vertellen aan de orde: verhaalstructuur, verbeeldend vermogen, communicatie met de luisteraar, houding en presentatie, improvisatie, het gebruik van stiltes, en non-verbale communicatie.

  In company
  De seminars worden als "in company" training aangeboden, waarbij de inhoud van  het programma uiteraard kan worden aangepast aan de werksoort en de doelgroep.

  Een aantal mogelijkheden voor seminars vindt u op de website van het Verhalenbedrijf.